Songwriter

“Geef me een opdracht: een verhaal, een gevoel, en ik schrijf een liedje.”

Muziek is voor mij een soort moedertaal, al sinds ik jong was. Als ik als kind muziek hoorde die me raakte, was het alsof de muziek mij begreep, en andersom. Het is een rode draad door mijn leven.

Toen ik een jaar of 15 was begon ik met het schrijven van liedjes en speelde ik in een bandje. Daarmee ben ik, afgezien van korte periodes tijdens wisselingen van bands/projecten, nooit meer gestopt.

Ik schreef al wel eens liedjes met een thema die niet voor ‘eigen gebruik’ waren, zoals ‘home sweet home’ voor de bruiloft van mijn zus, maar ik ontdekte dat ik ook echt voor anderen kon schrijven toen ik op mijn werk (docent muziek) de vraag kreeg of ik muziek kon schrijven voor een tekst van de toneelclub bij ons op school. Binnen een mum van tijd had ik muziek en melodie bedacht voor ‘Uitroepteken’. Kort daarna kreeg ik via een liedje dat ik had opgenomen met May een opdracht om voor een jubilerend stel, als verrassing voor hem van haar, een liedje te schrijven met hun verhaal daarin verwerkt. Toen schreef ik “I still do”. Dit vond ik allemaal ontzettend leuk om te doen naast het schrijven van mijn ‘eigen liedjes’ die ik live uitvoer. Als uitdaging en oefening voor mezelf schreef ik daarom ‘between the lines’ voor de competitie ‘Art rocks’. Dit nummer schreef ik bij het schilderij ‘Boetserende vrouw’ van Antonio Mancini.

Al deze liedjes kun je hier luisteren.

Naast singer-songwriter ben ik dus ook songwriter, in te huren voor opdrachten. Ik zie het als een ontzettend leuke uitdaging om de wensen en het verhaal van anderen zo goed mogelijk in een liedje en tekst te kunnen vangen. In overleg is van alles mogelijk: tekst en muziek, alleen tekst, alleen muziek. In mijn studio kan ik de liedjes opnemen, waarbij ik gebruik maak van gitaar, piano en indien gewenst midi-instrumenten (zoals drums, strijkers, etc.). Tegen een meerprijs kan ik de opname professioneel laten mixen en masteren, en eventueel professionele muzikanten uit mijn uitgebreide netwerk vanuit mijn opleiding op het conservatorium inhuren.

Deel dit als je het leuk vindt
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin